Лош код е стъпка към добър код

Повечето хора не осъзнават, че за да правиш нещата по правилен начин, първо трябва да минеш през грешният. Обяснявам какво имам предвид с това. Когато започваме първите си стъпки като програмисти, можем бързо да достигнем точката за реализиране на идеите си в реални прототипи. Но ако сте като мен, най-вероятно изразходвате много време и енергия, притеснявайки се дали нещата са направени правилно.

В борба с отговорите на тези въпроси, начинаещите са склонни да усложнят своите приложения, и преминат през голям стрес. Това отнема от радостта на проекта, и обикновено не носи нищо добро.

Разбира се, че има неща като най-добри практики, но като начинаещи не сте длъжни да усвоите всички от тях наведнъж. Просто трябва да спрете да се тревожите! Създайте нещо с което се гордеете, и работете за подобрението му - стъпка по стъпка. Концентрирайте се в едно нещо и правете напредък с времето.

Преди всичко, не забравяйте, че лош код винаги е първата стъпка към добър код. Никога не позволявайте на нито един опитен програмист да ви каже друго.